Grab your bags and go! | Follow us:

Background Image
A scenic hike Praia da Ursa, Portugal

Gelegen aan de Atlantische westkust net ten noorden van Cabo da Roca, niet ver van Lissabon vindt je Praia da Ursa. Ongerept en wild, dit kleine strand staat bekend als een van de mooiste in de omgeving. De naam van het strand komt uit de “Rocha da Ursa” (beer steen). Er wordt gezegd dat de rots lijkt op een beer met zijn welp, hoewel ik dit zniet zelf echt kon zien.

De moeilijke toegang van dit strand weerhoud veel mensen om naar Praia da Ursa te gaan. Maar het is ook de reden waarom het er rustig en mooi stukje strand is. Er is geen trap naar beneden maar je zult echt naar beneden moeten hiken. De wandeling van het parkeerterrein langs de kliffen naar het strand duurt ongeveer 1 uur, maar het is zeker de moeite waard.

Let op: Dit strand is onbewaakt en heeft geen faciliteiten. Het is niet slim om er te gaan zwemmen vanwege de hoge golven en sterke stroming.

Hoe kom ik er?

Met de auto:
De beste manier om bij Praia da Ursa te komen is met de auto. Wij hadden ook een auto gehuurd tijdens ons verblijf in Lissabon. Kopieer en plak de volgende coördinaten in google maps: 38.783230, -9.487737. Op deze plek kun je gratis parkeren. Het is maar een kleine parkeerplaats dus wees op tijd.
Met openbaarvervoer:
Neem de trein van Lissabon naar Cascais dan bus nr. 403 naar Cabo da Roca – het is sneller dan Lissabon-Sintra-Cabo da Roca. Neem bus 403 van Cascais vertrekt onder het winkelcentrum tegenover het treinstation. Het teken naar Ursa is makkelijk te vinden, want bus 403 passeert het voordat het op Cabo da Roca stopt. Volg het pad totdat u het punt bereikt wanneer u de afdaling begint (ongeveer 5-10 minuten van het Ursa-teken). Dat is het begin van je wandel avontuur. Vergeet niet om je GPS mee te nemen, anders blijf je rondjes lopen.
Amenities
Panoramic view Activities Must sees Nature area's Picture moment
No Reviews

Post a Comment

Write a Review

Praia da Ursa, Portugal

Get Directions