Grab your bags and go! | Follow us:

Background Image
Lisbon Arts District R. Rodrigues de Faria 103, 1300-501 Lissabon, Portugal

Je hebt super veel plekken in Lissabon die je kunt bezoeken, LX Factory is een verborgen plek die gelukkig (nog niet) is ontdekt door veel toeristen. Het ligt bijna recht onder de gigantische brug genaamd  Pote. 25 de Abril. Wij vonden deze plek te gek, maar ik denk dat niet iedereen deze plek leuk gaat vinden. Het is een oud industrieel terrein, wat rommelig oogt maar dat maakt het juist zo mooi.

Lx Factory is een creatieve mini-stad. Van architectuur tot muziek, het huis van designbedrijven, galerijen en kunstenaarsstudio’s. Er zijn kleine trendy restaurants, ‘hipster’ winkels, mode en eet er de lekkerste ijsjes van de stad. Er is zelfs een grote bibliotheek die je echt moet bezoeken. Waar wacht je op?

Een geschiedenis lesje: In 1846, toen een draden- en stoffenbedrijf genaamd “Companhia de Fiação e Tecidos Lisbonense”, een van de belangrijkste productiecomplexen in Lissabon verhuisde. Andere bedrijven verhuisde ook weg van dit terrein. Nu, en sinds 2008 is LX Factory niet meer verlaten.

Openingstijden:
11.00 tot 04.00

Amenities
Breakfast Lunch Diner Coffeebars Take aways Sweets and icecreams
No Reviews

Post a Comment

Write a Review

R. Rodrigues de Faria 103, 1300-501 Lissabon, Portugal

Get Directions