Grab your bags and go! | Follow us:

Background Image

Hotel Het Arresthuis Roermond

A night in a Dutch jail Pollartstraat 7, 6041 GC Roermond, Netherlands

Het Arresthuis is gebouwd in 1863 en is gelegen in het historisch centrum van Roermond.  Destijds diende het als huis van bewaring maar vanaf 2002 tot 2007 heeft het complex gediend als “bolletjesbajes”. Het werd toen als noodvoorziening ingericht voor drugssmokkelaars die op Schiphol aankwamen.

De cellen

Je hebt zoals in elk hotel verschillende soorten kamers, van standaard tot luxe. De comfort kamers zijn bijvoorbeeld 3 cellen die met elkaar zijn verbonden. Je komt binnen in de zitcel, in het midden is de slaapcel en de laatste is de natte cel.

Wat er vooral uitspringt in deze kamers is dat er in iedere kamer een portret hangt van een gevangene. Alle foto’s zijn geschoten door fotograaf Cees Roelofs. Ook is hij in Alcatraz geweest voor een foto reportage, deze foto’s vind je terug in de wandelgangen van het hotel.

Een leuk detail is dat de kamers allemaal namen hebben, zo worden de luxere suites bijvoorbeeld de cipier of de rechter genoemd. De suites verschillen dan ook allemaal van uitstraling en zijn ingericht naar de naam die ze hebben gekregen, wederom met de stijl van vroeger, maar wel met de upgrades van nu en de luxe van een hotel.

Of je nu op zakenreis bent of gewoon er even tussen uit wil, dit hotel is voor ieder doeleind geschikt!

 

Boek je verblijf hier!

 

Amenities
Hotels
No Reviews

Post a Comment

Write a Review

Pollartstraat 7, 6041 GC Roermond, Netherlands

Get Directions