Grab your bags and go! | Follow us:

Background Image

Wintersport-noob naar Saalbach-Hinterglemm

Jamie Sjoerd Adventurous Childs Saalbach Hinterglemm Austria

Veel mensen kiezen voor een zonnige bestemming. Maar heb je ooit nagedacht om naar een minder zonnig gebied te gaan? Ik gaf skiën een kans, ik wist niet wat ik moest verwachten en vond het enorm spannend. Zo stond ik in maart voor de eerste keer op een top van een berg…

 

Snoekduik in de sneeuw en eerste keer wintersport

Toen Sjoerd en een paar vrienden op het idee kwamen om met z’n alle op wintersport te gaan dacht ik “Oh hell no, ik heb nog nooit geskied! Gaat echt niet gebeuren”. Toch heb ik wintersport een kans gegeven en ging ik dit nieuwe avontuur aan. Wat ik stiekem echt mega spannend vond want ik wist echt niet wat we konden verwachten.

We boekten een reis naar Saalbach-Hinterglemm in Oostenrijk. Na een les in Nederland, een bezoek aan Landgraaf – waar ik een enorme crash maakte en het sneeuw rondvloog, woops – en een privé les in Oostenrijk was ik klaar om van de blauwe pistes af te gaan. Niet dat het er professioneel uitzag, maar hey ik kwam – al stuntelend – beneden haha. En het allerbelangrijkste we hebben enorm genoten en willen volgend jaar zeker weer gaan.

Binnenkort deel ik als echte wintersport-noob mijn tips voor mensen die volgend jaar ook voor de eerste keer op wintersport willen gaan. Een ding is zeker zorg dat je redelijk wat gespaard want  want ja echt, je rekening wordt echt geplunderd voor en tijdens wintersport.

 

Saalbach Hinterglemm | Austria Oostenrijk

Wintersport gear

Kleding

Voordat je op wintersport gaat is het belangrijk dat je een goede en warme outfit kiest. Ik zou hier zeker niet op besparen want het is ook je enige bescherming op je helm na als je valt. Sjoerd en ik droegen en stalen de show in onze retro ski O’neill’s collectie. En laat ik nou toevallig net gek zijn op de 70’s! Win-winsituatie.

Goggles

Ook is het heel belangrijk om te investeren in een goede snow goggle. Zo is je zicht altijd optimaal op de piste. We kregen allebei een snow goggle van Dragon Alliance en ik moet toegeven tijdens sneeuw, mist en zonnig weer ik zag alles altijd goed. Ik had de Dragon Luma Lens die helderheid en contrast biedt, zodat u meer kan zien, sneller reageert en beter kan presteren. Sjoerd heeft de Dragon X1 Transition lens die automatisch veranderd van tint als reactie op het zonlicht en de weersomstandigheden. Mega handig want zo hoef je nooit meer van lenzen te wisselen.

Ons verblijf

We boekten een verblijf in Residence Saalbach. Waar je 1-3 slaapkamer appartementen voor groepen van maximaal 10 personen kunt boeken. Het is een zelfstandige accommodatie, met restaurant en bar op het terrein. Alle appartementen hebben satelliet tv, gratis draadloos internet en een vaatwasser. Een prima accommodatie, waar bijna eigenlijk alleen maar Nederlanders verblijven.

Saalbach Hinterglemm | Oostenrijk Austria

During this trip we received items from O’neill and Dragon Alliance

Jamie de Leeuw

Founder of Adventurous Childs, hatlover and photographer. Never ending wanderlust and always on the hunt for adventure. Find her dancing at festivals, searching for hidden gems in cities or wandering in the fertile forests. Her goal is to encourage you to go on new adventures and to enjoy the little things in life. And never underestimate the power of a good outfit during a trip. ✨

1 Comment
  • zo leuk de foto’s en filmpjes! zo’n mooie omgeving ook, in de bergen met de dennenbomen en het sneeuw 🙂 Haha ik zie je al naar beneden stuntelen! Hopelijk gaat dat volgend jaar nog beter 🙂

    6 april 2017 at 19:01 Beantwoorden

Post a Comment